29.10.12

Biały koktajl strukturalny

Ostatnie weekendy mam strasznie zabiegane, co jest powodem mojej mniejszej, a właściwie zerowej aktywności na blogu. Do tego dni teraz będą drastycznie krótkie, co jeszcze bardziej skłania mnie do ograniczania stania w kuchni, a bardziej przesiadywania w łóżku pod kocem. Motywacja zapowiada się, że przyjdzie każdego dnia i zawsze mnie wystawia. Ta najsilniejsza przyjdzie z noworocznymi postanowieniami, no ale bez jaj, tyle czasu nie mam. Jutro cały dzień w drodze. Zdrowo rozpocznę jedynie dzień, a później to kanapki, kanapki i raz jeszcze kanapki. 


Dziś przepis na koktajl biały, który uzupełnia wapń i mikroelementy. Polecany jest dla dzieci i alergików. 
Powinien wyjść biały, jak nazwa wskazuje, ale to chyba kwestia otrębów zamiast zarodków i mocno dojrzałej figi. (Chociaż kiedyś skrupulatnie trzymałam się przepisu, a też nie było idealnie biało).

Biały koktajl

Składniki:
  • 200 ml mleka sojowego
  • pół banana
  • 1 figa
  • 1 łyżka zarodków pszennych (dałam otręby)
  • 1 łyżka melasa trzcinowej (dałam miód)

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i dokładnie zmiksować.



5 komentarzy:

  1. Figa, banan... Taki koktajl mogłabym pić codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmmm co za fantastyczne połączenie smakowe:) uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie może być całkiem biały jak ma figę : ) Ale.. nie musi być biały. Musi być pyszny !

    OdpowiedzUsuń
  4. Mleko sojowe z bananem.. musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP