Dziś obiad bardzo klasyczny i bardzo szybki. Bo makaron jest zawsze szybki (chyba, że zachce się domowego). Od razu nadmienię, że dieta dopuszcza makaron razowy, ale mi on niespecjalnie smakuje, dlatego zastępuję go makaronami z mąki durum, która właściwie w swoim składzie posiada wyłącznie mąkę i wodę. Makarony te można dostać chociażby w Lidlu.
Zapraszam więc na makaron z dawką szpinaku.
p.s Założyłam również facebooka dla lekkiego brzusia, ale póki co trudno mi się tam odnaleźć. (nie wiem dlaczego nie mam pola wyszukiwarki, który standardowo powinien być, przez co nie mogę lubić innych stron. Ma ktoś pomysł jak to uaktywnić ? pomoc z facebooka nie pomaga). W każdym razie zapraszam! :)
https://www.facebook.com/lekkibrzusio
Makaron ze szpinakiem
Składniki (na 1 porcję):
Przygotowanie:
Zapraszam więc na makaron z dawką szpinaku.
p.s Założyłam również facebooka dla lekkiego brzusia, ale póki co trudno mi się tam odnaleźć. (nie wiem dlaczego nie mam pola wyszukiwarki, który standardowo powinien być, przez co nie mogę lubić innych stron. Ma ktoś pomysł jak to uaktywnić ? pomoc z facebooka nie pomaga). W każdym razie zapraszam! :)
https://www.facebook.com/lekkibrzusio
Makaron ze szpinakiem
Składniki (na 1 porcję):
- 1,5 garści dowolnego makaronu***
- 3 kostki mrożonego szpinaku liściastego***
- 1 spory ząbek czosnku*****
- kilka kostek fety
- sól, pieprz
- kilka kropel oleju rzepakowego****
Przygotowanie:
- Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić.
- Na patelnię z kroplami oleju zetrzeć czosnek, lekko posolić i przyrumienić. Dodać szpinak, przyprawić dość obficie pieprzem. Wymieszać.
- Dosypać makaron i wrzucić kostki fety, wymieszać.
- Podawać prosto z patelni.