8.5.13

Sałatka obiadowa

Dzisiaj pomysł na zdrowy obiad, a właściwie na sałatkę obiadową, która doskonale wpasowała się w smak pstrąga. Rolę dodatku pełni kasza pęczak. Myślę, że posiłek zbilansowany :)



Sałatka obiadowa

Składniki (2-3 porcje):
  • 1 średniej wielkości pomidor
  • 1 malutka czerwona papryka
  • 1 średniej wielkości cebula
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka kaparów
  • pieprz, sól morska

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki posiekać bardzo drobno i dokładnie wymieszać.
  2. Przyprawić solą i pieprzem
  3. U mnie podane z kaszą pęczak i pstrągiem z patelni.

13 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie kolorowe sałatki, wygląda pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lekko zdrowo i smacznie ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię takie sałatki, szczególnie, kiedy pogoda dopisuje i ma się ochotę na coś lekkiego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdrowy, pyszny i ładnie wyglądający :)

    OdpowiedzUsuń
  5. sałatka pięknie się prezentuje, kolorowa i samo zdrowie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie dość że zbilansowany, to przepyszny i baaardzo zdrowy!
    Kocham takie jedzonko<3

    OdpowiedzUsuń
  7. muszą ją wypróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie wiedziałam, jak wykorzystać swoje kapary,a do takiej sałatki to świetny pomysł :>

    OdpowiedzUsuń
  9. Ostatnio brakuje mi lekkich obiadów. Z taką sałatką, czemu nie ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. mmm... zjadłabym takie obiadek:) A sałatka genialna, kusi kolorytem:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Zazwyczaj dodaję do takiej jeszcze ogórki kiszone, ostatecznie konerwowe. Smakuje zarówno jako dodatek do obiadu, jak i jako przekąska:)

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP