15.3.14

Kasza kukurydziana z jabłkiem

Dziś na śniadanko pokochana kasza kukurydziana. Zmieniłam jedynie dodatki, ale i tak uważam, że warto je pokazać. Tym razem jabłko, orzechy i słonecznik. Niech żyje prostota i dobry smak! :)



Kasza kukurydziana z jabłkiem

Składniki (na 1 porcję):
  • 200 ml mleka
  • 4 łyżki kaszy kukurydzianej
  • 1 łyżka miodu
  • pół jabłka
  • kilka fistaszków
  • garść słonecznika

Przygotowanie
  1. Mleko wlać do garnuszka lekko podgrzać. Dodać kaszę kukurydzianą i miód, przemieszać. Od czasu kiedy zacznie lekko się gotować mieszać cały czas do czasu aż kasza zgęstnieje. 
  2. Zdjąć z ognia, przełożyć do miseczki, dodać ulubione dodatki.


9 komentarzy:

  1. teraz już innej opcji nie ma -wyciągam z szafki tą kaszkę, by przypomnieć sobie jej smak! pysznie ją podałaś, takie proste rozwiązania smakują najlepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie się prezentuje :>

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam kaszkę kukurydzianą ale zazwyczaj jem ją z kakaem. Twoja wersja bardzo smacznie się prezentuje.

    OdpowiedzUsuń
  4. mmmm :) uwielbiam jaglaną, takich dodatków jeszcze nie próbowałam, mmm ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kaszka manna na śniadanie .. hm pycha ;]

    OdpowiedzUsuń
  6. prostota górą ;) i kaszka kukurydziana <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam tę kaszkę, a ostatnio coraz częściej po nią sięgam (może sobie przypomniałam?). U Ciebie wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP