16.3.15

Rolada wieprzowa z farszem

Ja bez mięsa mogę żyć, mój facet rzadko uznaje za obiad taki posiłek. Nadrabiam więc mięsne zaległości kiedy przyjeżdża. Co najlepsze to nigdy nie jest zwykły kotlet, czy kurczak z ryżem, a często to fantazyjne roladki. Ja jestem w tym kiepska - zawinąć tak, żeby farsz został w środku i tak, żeby się to wszystko kupy trzymało, dlatego nawet się za to nie zabieram. W jedną niedzielę ukochany oznajmił tylko, że ma pomysł na roladkę i po niedługim czasie jedliśmy pyszny obiad. 



Rolada wieprzowa z farszem

Składniki:
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 180 g różyczek brokuła
  • 60 g fety
  • trochę sera camembert
  • pieprz

Przygotowanie:
  1. Brokuła ugotować; odcedzić. Połączyć z fetą i zblendować. Camemberta pokroić na małe kawałki i dodać do masy, przyprawić pieprzem i wymieszać. 
  2. Polędwiczkę naciąć wzdłuż włókien i lekko rozklepać (żeby wyglądała jak na zdjęciu poniżej)
  3. Na polędwiczkę nałożyć farsz, zwinąć w roladę i związać dratwą lub nićmi. Obsmażyć na oleju z każdej strony i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. 



2 komentarze:

  1. baaardzo, baaaardzo bym taką roladkę zjadła... nie zostało Wam coś z obiadu? :)

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP