25.11.15

Pasta z tuńczyka do kanapek

Pasty do kanapek mają wiele zalet - są mega szybkie w przygotowaniu, nie potrzebują wielu składników a smakują wybornie. Większość z nich najlepsza jest na następny dzień; kiedy smaki wszystkich składników się "przegryzą". Taka też właśnie jest ta pasta z tuńczyka. 

*Jako bazę można użyć kremowego serka typu Philadelphia - do wyboru naturalny lub ziołowy albo naturalnego serka homogenizowanego




Pasta z tuńczyka do kanapek

Składniki:
  • 250 serka homo lub Philadelphia*
  • 150 g tuńczyka w puszce w sosie własnym lub oleju
  • 1-2 cebule
  • garść posiekanej natki
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  1. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Cebulę pokroić w kostkę.
  2. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać.
  3. Przykryć folią spożywczą, zostawić na noc w lodówce do przegryzienia się smaków


7 komentarzy:

  1. Ja robię taką pastę ale zamiast cebuli wolę ogórka.

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy11/25/2015

    Ogórek kiszony, świeży czy konserwowy ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. obstawiam, że konserwowy albo kiszony. można też dodać jajko na twardo - kombinacji jest wiele :)

      Usuń
  3. a ja uwieeelbiam takie pasty! :) są przeeesmaczne! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tuńczyk w połączeniu z jajkiem też daje świetnie smakującą pastę do kanapek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Smacznie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Anonimowy11/19/2016

    Faktycznie smacznie wygląda. Takie rybne i jajeczne pasty są chyba najczęściej wykonywane. A mnie się udało na blogu panipanidomu.pl znaleźć przepis na pyszną pastę z zielonego groszku. Polecam wypróbować.

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP