1.12.15

owsiane - bez mąki, cukru i jajek

Najszybsze ciastka owsiane, do tego z bardzo tanich a równocześnie zdrowych składników. Po raz kolejny okazuje się, że nie potrzebujemy dziesiątek produktów, żeby móc cieszyć się domową produkcją - w tym przypadku - ciastek. 
Jeżeli mamy w spiżarni mus jabłkowy to przygotowanie zajmie nam 2 minuty, pieczenie 20. Bez wysiłku upiekliśmy pożywne ciasteczka do pracy. 
Przy okazji są bez mąki, bez jajek i bez cukru.




Ciastka owsiano-jabłkowe

Składniki (na 10-12 sztuk):
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka musu jabłkowego
  • garść rodzynek

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Formować w dłoniach ciasteczka.
  2. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180* ok 20 minut 


10 komentarzy:

  1. nie ma to jak owsiane ciasteczka na przekąskę!

    OdpowiedzUsuń
  2. kocham owsiane!
    Zapraszam do mnie : )

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie mogę jeść jajek, więc takie dwuskładnikowe ciasteczka z musem piekę już od dawna. Mojemu dziecku też smakują :).

    OdpowiedzUsuń
  4. Owsiane ciasteczka to jedne z moich ulubionych przekąsek :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Mi zawsze wychodzą za twarde, nie wiem co robię źle :/

    OdpowiedzUsuń
  6. super przepis :) tylko dlaczego mi się tak strasznie do tego papieru przyklejają...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hmm moje 'odeszły' normalnie, nie musiałam z nimi wojować :)

      Usuń
  7. Wygląda bardzo smacznie! ;-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zrobiłam wczoraj od razu, jak zobaczyłam przepis - wyszły przepyszne i niemal od razu zniknęły :)

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP