12.12.15

Placuszki otrębowe bananowe

Moje mocne postanowienie wrócenia do regularnego blogowania zostały zweryfikowane przez pracę jaką podjęłam. Wstawanie o 4.30 i praca fizyczna dają mocno w kość. Do tego stopnia, że o 17 staczam walkę ze swoimi ciężkimi powiekami, żeby się przypadkiem nie zamykały. W głowie, nawet po pracy mam tylko cyferki, na blogowe gotowanie zostają tylko weekendy. Wtedy też powstają np takie śniadania jak to z dzisiejszego wpisu. Minimalna ilość składników, minimalny nakład pracy, za to bardzo pożywnie, smacznie i słodko mimo braku cukru.





Placuszki otrębowe bananowe

Składniki:
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 2 małe miękkie banany
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

Przygotowanie:
  1. Płatki wsypać do miski. Banana zmiażdżyć widelcem, dodać do płatków, wymieszać. Odczekać ok 5-10 minut aż płatki zmiękną. 
  2. Dodać jajko, wymieszać. Smażyć z obu stron na małym ogniu na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym 


4 komentarze:

  1. wyglądaja pysznie!
    zapraszam do mnie: )

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja raz robiłam ciasteczka owsiane tylko z płatków owsianych i jajka i mi nie smakowały :) więc spróbuję dodać banana. Zobaczymy jak teraz będą smakować :)

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP