14.10.17

Bezglutenowe placuszki z ciecierzycy

Od jutra zaczynam pracę. Po wielu miesiącach teoretycznego nic nie robienia - bo jednak dla wielu brak pracy zawodowej to brak zajęcia i nuda. Ale ja naprawdę miałam co robić. Po pierwsze mogłam się wyspać do 8, teraz pracę zaczynam już o 6, więc pobudki o czwartej z minutami, bo jeszcze z pieskiem poranny spacer trzeba zaliczyć. Zaczęłam kolejny kurs niemieckiego - 2 razy w tygodniu, ćwiczenia - 5-6 razy na tydzień, do tego niemal codziennie jakiś przepis a wpis na bloga co drugi dzień. Chciałam jeszcze gdzieś basen wcisnąć, bo jednak nic tak nie rzeźbi pleców jak aktywność w wodzie. No i wymyśliłam nowy projekt związany z blogiem, który będzie wymagał niemałego zaangażowania. Do tego nawiozłam książek i gazet, ktore same się nie przeczytają. Mam taką nadzieję, że należę do tej grupy ludzi, którzy im więcej mają do zrobienia tym lepiej potrafią się zorganizować. Trzymajcie kciki!


Bezglutenowe placuszki z ciecierzycy

Składniki (8 sztuk):
  • 100 g ciecierzycy z puszki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 1 łyżeczka gorzkiego kakao
  • 50 ml mleka
  • 40 g mąki ryżowej
  • olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
  1. Ciecierzycę odcedzić i przepłukać na sicie. Dodać jajko, syrop z agawy i kakao. Zblendować.
  2. Dodać mąkę i mleko, wymieszać.
  3. Placuszki smażyć na rozgrzanej i natłuszczonej patelni na małym ogniu, z obu stron
  4. Podawać z ciepłym sosem malinowym

1 komentarz:

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP