tag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post1585584588831190921..comments2024-03-22T20:28:32.514+01:00Comments on Lekki brzusio.: Ciasto z kaszy manny bez pieczenialekki brzusiohttp://www.blogger.com/profile/05429970134089540528noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-50064413493636711152016-04-06T22:41:09.393+02:002016-04-06T22:41:09.393+02:00Myślę, że olej kokosowy spokojnie można dodać zami...Myślę, że olej kokosowy spokojnie można dodać zamiast masła. Używam go do tych zdrowszych wypieków i tych na zimno i świetnie radzi sobie właśnie z tężeniem i zwieraniem mas w lodówce.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-83989163258032258852015-01-04T14:26:29.802+01:002015-01-04T14:26:29.802+01:00dlaczego nie :)dlaczego nie :)lekki brzusiohttps://www.blogger.com/profile/05429970134089540528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-50653162696361465012015-01-04T03:01:36.969+01:002015-01-04T03:01:36.969+01:00Czy można dodać do smaku jakiś aromat? Np. wanilio...Czy można dodać do smaku jakiś aromat? Np. waniliowy? :)Nezumihttps://www.blogger.com/profile/01218663674373367796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-1196179877745693852014-02-21T14:03:56.519+01:002014-02-21T14:03:56.519+01:00aaaaaaaa i jeszcze jedna rzecz ;) ja dodaje do got...aaaaaaaa i jeszcze jedna rzecz ;) ja dodaje do gotowania grysiku budyn smietankowy, niesamowity efekt, mozna dolac tez troche amaretto lub innego likieru kosztem mleka oczywiscie ;) smacznegoAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07085754069259639635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-5237386571012896842014-02-21T14:01:01.023+01:002014-02-21T14:01:01.023+01:00awokado na pewno, ölej natomiast zdecydowanie nie....awokado na pewno, ölej natomiast zdecydowanie nie... o ile maslo ma nadac po zwiadaniu jednolita i gladka teksture, o tyle olej nie spelni tej funkcji... olej nie, awokado tak ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07085754069259639635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-80724224940774836192014-02-21T13:58:51.809+01:002014-02-21T13:58:51.809+01:00awokado na pewno, watpie jednak, zeby olej chcial ...awokado na pewno, watpie jednak, zeby olej chcial zastygnac w lodowce... masle, ze olej nie... maslo ma sprzyjac kremowej konsystencji kiedy stezeje, olej nie spelni tej funkcji.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07085754069259639635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-51257630240029882272014-02-09T17:30:51.715+01:002014-02-09T17:30:51.715+01:00A ja polecam zrobić drugą warstwę jeszcze.;) Ja ro...A ja polecam zrobić drugą warstwę jeszcze.;) Ja robię tak, że do kaszy manny dodaję kilka łyżek kakao, a dodatkowo waniliowy budyń (podwójna porcja budyniu na 0.5l mleka) taki gęsty na drugą warstwę...:) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00148927512314553549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-8297189843364183822014-02-09T15:47:33.724+01:002014-02-09T15:47:33.724+01:00Jadłam u bratowej, bardzo dobre..sama nigdy nie ro...Jadłam u bratowej, bardzo dobre..sama nigdy nie robiłam...nie znałam tego ciasta:))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-41932500869552978712014-02-09T14:31:44.682+01:002014-02-09T14:31:44.682+01:00piekarnik to chyba podstawa dla mnie w kuchni:)
a ...piekarnik to chyba podstawa dla mnie w kuchni:)<br />a co do ciacha - wszyscy je znają z kaszą manną, a u mnie się je robiło z budyniem, i nazywało napoleonką bez pieczenia albo budyniakiem. Smak dzieciństwa!:)Anullahttps://www.blogger.com/profile/04428505430875079559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-55267309143179989582014-02-09T11:28:03.111+01:002014-02-09T11:28:03.111+01:00Moja przyszła bratowa je robi, pyszotka :D Tylko ...Moja przyszła bratowa je robi, pyszotka :D Tylko o ile się nie mylę, do masy dodaje jeszcze gorzkie kakao.Natalia Szcześniakhttps://www.blogger.com/profile/06375059565562083684noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-74201167264298862072014-02-09T10:54:01.476+01:002014-02-09T10:54:01.476+01:00ja też miałam 1,5 roku bez piekarnika... idzie prz...ja też miałam 1,5 roku bez piekarnika... idzie przeżyć, jednak jest czasem smutno:) ale nauczyłam się robić chyba wszystkie ciasta bez pieczenia :)Karolahttps://www.blogger.com/profile/14223263389226539989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-75001077465824425082014-02-09T09:25:16.763+01:002014-02-09T09:25:16.763+01:00no widzisz, a u mnie już drugi rok bez piekarnika ...no widzisz, a u mnie już drugi rok bez piekarnika leci. Powiem więcej drugi rok bez prawdziwej kuchni. Jak na takie warunki myślę, że radzę sobie całkiem dobrze z tym blogiem ;)lekki brzusiohttps://www.blogger.com/profile/05429970134089540528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-60671313342589640932014-02-09T09:22:41.881+01:002014-02-09T09:22:41.881+01:00masło masłem, ale jak ono się prezentuje <3
Cuu...masło masłem, ale jak ono się prezentuje <3<br />Cuuuudo!Salvador Dalihttps://www.blogger.com/profile/01685133314070344965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-67966645912640884502014-02-08T18:13:56.317+01:002014-02-08T18:13:56.317+01:00nie wiem jak bym sobie poradziła bez piekarnika! j...nie wiem jak bym sobie poradziła bez piekarnika! jakieś 60% moich posiłków pochodzi z pieca. <br />ale takie ciasto to jak najbardziej mogę zrobić ;)Juliahttps://www.blogger.com/profile/14761639699637679807noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-33898133583871268312014-02-08T17:24:13.482+01:002014-02-08T17:24:13.482+01:00w przepisie, z którego korzystałam było 3/4 szklan...w przepisie, z którego korzystałam było 3/4 szklanki cukru. Jednak wszystko zależy od tego jaki ktoś ma próg słodkości. Proponuję dać trochę i sprawdzać czy słodkość jest ok :)lekki brzusiohttps://www.blogger.com/profile/05429970134089540528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-86732475565199398692014-02-08T17:09:47.457+01:002014-02-08T17:09:47.457+01:00ile potrzeba cukru albo miodu?ile potrzeba cukru albo miodu?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13101517287987418057noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-44404520110182784572014-02-08T15:52:34.699+01:002014-02-08T15:52:34.699+01:00Świetny post ;))
Zapraszam do mnie na post walen...Świetny post ;))<br /><br /><br />Zapraszam do mnie na post walentynkowy ;)<br /><br />Pozdrawiam serdecznie, Julita<br />http://crimson-moon2000.blogspot.com/Julita Buczekhttps://www.blogger.com/profile/10031887718890173200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-72239299876073953452014-02-08T13:48:01.568+01:002014-02-08T13:48:01.568+01:00szybko, łatwo i smacznie, czyli idealnie :)szybko, łatwo i smacznie, czyli idealnie :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10385644527075758508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-7854282020786446872014-02-08T12:37:06.292+01:002014-02-08T12:37:06.292+01:00Nigdy nie jadłam a... wygląda przepysznie :)Nigdy nie jadłam a... wygląda przepysznie :)MISIAiKICIAhttps://www.blogger.com/profile/12045785449519983523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-6146334168257190332014-02-08T12:21:16.304+01:002014-02-08T12:21:16.304+01:00no wiesz o ile w pieczonym cieście faktycznie możn...no wiesz o ile w pieczonym cieście faktycznie można dać olej czy inny zamiennik o tyle w cieście "robionym" w lodówce może się to nie sprawdzić. Ale oczywiście można próbować bo "może się nie sprawdzić" nie znaczy, że nie sprawdzi się na pewno :)lekki brzusiohttps://www.blogger.com/profile/05429970134089540528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-83788574592964822482014-02-08T09:37:51.964+01:002014-02-08T09:37:51.964+01:00A ja nigdy jeszcze nie robiłam podobnego ciasta. D...A ja nigdy jeszcze nie robiłam podobnego ciasta. Dla niektórych to wręcz klasyk, więc już czuję presję przygotowania ;)whinesshttps://www.blogger.com/profile/03799695771262840709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-78487473838774216162014-02-08T09:02:25.916+01:002014-02-08T09:02:25.916+01:00Jadłam je kiedyś! Jest takie delikatne... te herba...Jadłam je kiedyś! Jest takie delikatne... te herbatniki miękną z czasem i ciasto jest naprawdę rozpływające się w ustach:)agateqhttps://www.blogger.com/profile/06642162274479793675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-1012197003444143122014-02-08T08:50:47.888+01:002014-02-08T08:50:47.888+01:00Takiego z kaszy jeszcze nie jadłam :)Takiego z kaszy jeszcze nie jadłam :)Ervishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-88951011007350715402014-02-08T08:37:25.614+01:002014-02-08T08:37:25.614+01:00Z chęcią bym spróbowała :)Z chęcią bym spróbowała :)Kamcisshttps://www.blogger.com/profile/17370218049388344069noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2062759037252022901.post-19424035481307183422014-02-08T07:18:57.299+01:002014-02-08T07:18:57.299+01:00Genialne ciacho <3Genialne ciacho <3martanovackahttps://www.blogger.com/profile/14939738585474667102noreply@blogger.com