Dziś na śniadanko pokochana kasza kukurydziana. Zmieniłam jedynie dodatki, ale i tak uważam, że warto je pokazać. Tym razem jabłko, orzechy i słonecznik. Niech żyje prostota i dobry smak! :)
Kasza kukurydziana z jabłkiem
Składniki (na 1 porcję):
Przygotowanie
Kasza kukurydziana z jabłkiem
Składniki (na 1 porcję):
- 200 ml mleka
- 4 łyżki kaszy kukurydzianej
- 1 łyżka miodu
- pół jabłka
- kilka fistaszków
- garść słonecznika
Przygotowanie
- Mleko wlać do garnuszka lekko podgrzać. Dodać kaszę kukurydzianą i miód, przemieszać. Od czasu kiedy zacznie lekko się gotować mieszać cały czas do czasu aż kasza zgęstnieje.
- Zdjąć z ognia, przełożyć do miseczki, dodać ulubione dodatki.
wygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńteraz już innej opcji nie ma -wyciągam z szafki tą kaszkę, by przypomnieć sobie jej smak! pysznie ją podałaś, takie proste rozwiązania smakują najlepiej :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje :>
OdpowiedzUsuńUwielbiam kaszkę kukurydzianą ale zazwyczaj jem ją z kakaem. Twoja wersja bardzo smacznie się prezentuje.
OdpowiedzUsuńmmmm :) uwielbiam jaglaną, takich dodatków jeszcze nie próbowałam, mmm ;)
OdpowiedzUsuńKaszka manna na śniadanie .. hm pycha ;]
OdpowiedzUsuńto nie kaszka manna, tylko kukurydziana :)
Usuńprostota górą ;) i kaszka kukurydziana <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam tę kaszkę, a ostatnio coraz częściej po nią sięgam (może sobie przypomniałam?). U Ciebie wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń