Poza zwykłą tęsknotą za rodziną i przyjaciółmi, na obczyźnie doskwiera mi również to, że wszystkie nowości przychodzi mi próbować z niemałym opóźnieniem. Czasami to jeszcze jest tak, że jadę do Polski z myślą, że sobie kupię to czy tamto a w efekcie kasa rozeszła się na coś innego i tyle z moich nowości. Tym razem jednak w końcu się udało. Nie dość, że kupiłam sobie jogurty DayUp, kulki BeRaw Ewy Chodakowskiej to mam również płatki ryżowe i jaglane. O ile te dwie ostatnie rzeczy to taka naciągana nowość, to mój pierwszy raz z tymi płatkami. Na dobry początek - płatki jaglane i ciasteczka. Zawiedziony początkowo mąż, że to nie takie ciasteczka co chrupią - zjadł sam niemal wszystkie.
Ciasteczka z płatków jaglanych
Składniki (10-12 sztuk):
Ciasteczka z płatków jaglanych
Składniki (10-12 sztuk):
- 80 g płatków jaglanych
- 50 g płatków owsianych
- 150 ml mleka roślinnego lub zwierzęcego
- 1 jajko
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- opcjonalnie: drobne orzeszki
Przygotowanie:
pyszne "chrupanki" :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;-)
OdpowiedzUsuńUpiekłam ciasteczka. Są przepyszne :) Nie miałam masła orzechowego, więc zastąpiłam je tradycyjnym. Dodałam też bakalii. Na pewno wrócę do tego przepisu :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie daje do piekarnika
OdpowiedzUsuńSa pyszne! Zrobiłam z podwójnej porcji i dodałam siemię lniane i bakalie
OdpowiedzUsuń