23.2.18

Dwuskładnikowa biała czekolada

Bywają takie weekendy, na które czeka się z utęsknieniem. Bo tydzień okazał się za długi, zbyt ciężki, za dużo pracy, za mało swobody i miliard obowiązków. I dziś jestem cała w skowronkach bo kiedy dziś wieczorem, wymęczona po pracy pójdę spać obudzę się w weekend. Wolny, niezaplanowany, niepracujący, leniwy. Spędzę w łóżku nieprzyzwoitą liczbę godzin, obejrzę kilka filmów, przeczytam książkę i będę zajadać się czekoladą. Własną, domową, proteinową i tylko dwuskładnikową czekoladą. Och jak ja uwielbiam weekendy! 

Przepis jest na małą porcję czekolady, bo nie wiem czy jesteście takimi łakomczuchami jak ja, ale ile jest słodyczy w domu - tyle zjem. Wolę więc mieć ich jak najmniej, nawet tych w zdrowszej wersji. 


Dwuskładnikowa biała czekolada

Składniki (mała porcja):
  • 30 g oleju kokosowego
  • 15 g odżywki białkowej
  • opcjonalnie: bakalie, orzechy, wiórki kokosowe
Przygotowanie:
  1. Olej roztopić, dodać do niego odżywkę białkową i dokładnie wymieszać.
  2. Masę przelać do silikonowej foremki, lub na niezbyt głęboki talerz, wyłożony papierem do pieczenia. Ozdobić bakaliami, orzechami lub wiórkami i wstawić do lodówki na około 30 minut. 

2 komentarze:

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP