Wiem, że to nie pora na śniadanie, ale z drugiej strony będzie dużo czasu, żeby tą propozycję rozmyślić do jutrzejszego ranka i w efekcie uraczyć się takim śniadaniem. Jak nie jutro to w weekend kiedy śniadanie może być nieco wolniejsze. W każdym razie polecam, chociaż trzeba mieć dobrą, nieprzywierającą patelnię - ja piekłam na patelni do naleśników - bo placuszki są bardzo delikatne.
Źródło: stylowywidelec
Placuszki z kaszy kukurydzianej
Składniki (na 6-8 sztuk):
Przygotowanie:
Źródło: stylowywidelec
Placuszki z kaszy kukurydzianej
Składniki (na 6-8 sztuk):
- 250 ml mleka
- 6 łyżek kaszy kukurydzianej
- 1 łyżka miodu
- 1 małe jajko
- olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
Uwielbiam placuszki z polenty :) Są takie delikatne.
OdpowiedzUsuńZ kaszki jeszcze nie robiłam ! Wygląda zachęcająco ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam placuszki! Chyba zaopatrzę się w kaszkę kukurydzianą;)
OdpowiedzUsuńŻe też jeszcze nie odkryłam całkiem tej kaszy:)
OdpowiedzUsuńAle fajne! :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na kukurydzianą mąkę do placuszków :)
OdpowiedzUsuńOooo składniki mam, więc spróbuję.
OdpowiedzUsuńbardzo fajnie wyszły! koniecznie muszę je spróbować, bo ani z manny ani z polenty jeszcze nie trafiły na mój talerz, a coś czuję, że zaskoczą mnie smakiem i delikatnością :)
OdpowiedzUsuńjadłam kiedyś z mąki kukurydzianej, ale z kaszy to chyba nawet bardziej mi sie podoba! ;)
OdpowiedzUsuńPlacuszki ze smażonej polenty są pyszne, chcę takie u siebie :)
OdpowiedzUsuńa ile to ma kalorii ?
OdpowiedzUsuńnie liczę kalorii, więc nie wiem.
UsuńBardzo nam miło, że przepis na placuszki się spodobał :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy,
stylowy widelec
Już nie mogę doczekać się śniadania ;););)
OdpowiedzUsuńW smaku smaczne, ale strasznie się rozwalają :) przynajmniej mi ;P
OdpowiedzUsuńu mnie też nie było łatwo, trzeba mieć naprawdę dobrą patelnię do ich smażenia.
UsuńPyszne ☺właśnie upieklam córeczce na obiad 😉
OdpowiedzUsuńZrobiłam jak w przepisie i porażka
OdpowiedzUsuńZdjąć z patelni się nie da bo się rozpadaja;(żaden się nie udal
Jest informacja, że trzeba mieć dobrą, nieprzywierającą patelnię bo placuszki są bardzo delikatne. I nie na każdej patelni uda się je zrobić.
UsuńMnie też nie mogę zdjąć z patelni
UsuńSa przepyszne polecam
OdpowiedzUsuń