14.7.12

Granita pomarańczowo-bananowa

Sobota samotna, więc bardzo leniwa. Stąd późne śniadanie, późny obiad i późna kolacja, którą właściwie można potraktować jako podwieczorek. Idealne na ciepłe dni, idealne po sprzątaniu mieszkania, żeby odsapnąć - tak jak u mnie.


Granita pomarańczowo-bananowa (źródło: dieta dobrych kalorii dr Philip Lipetz)


Składniki:
  • 1 filiżanka soku pomarańczowego
  • 2 zamrożone banany (dałam 1 większy)
  • 1 filiżanka kostek lodu 
Przygotowanie:
  1. Umieść składniki w mikserze. Miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Podawaj natychmiast. Porcja dla 2 osób
uwagi: nie posiadam blendera z funkcją kruszenia lodu, więc zamiast tego umieściłam wcześniej sok pomarańczowy w zamrażalce, dzięki temu wszystkie składniki były zimne. 



1 komentarz:

  1. Fajnie tu u Ciebie.
    Ilekroć czytam Mistrza i Małgorzatę to więcej rozumiem,podobnie jak z Małym Księciem :))

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP