Kolejne danie powstałe z powodu czyszczenia lodówki. Jedzenie jest zbyt drogie, kraj zbyt biedny żeby wyrzucać jedzenie, więc trzeba kombinować. A do kombinowania najlepiej nadaje się również makaron czy ryż. Co by do nich nie dodać, zawsze będzie to pyszne danie.
Makaron z fasolką, brokułem i gorgonzolą
Składniki:
Makaron z fasolką, brokułem i gorgonzolą
Składniki:
- garść zielonej fasolki szparagowej
- około 10/15 średniej wielkości różyczek brokuła
- 3/4 szklanki suchego makaronu
- sól, pieprz
- opcjonalnie gorgonzola do smaku
Przygotowanie:
- W osolonej wodzie ugotować różyczki brokuła i przekrojone na pół fasolki.
- W osobnym garnku również w osolonej wodzie ugotować makaron al dente ok 15 minut
- Ugotowane warzywa odcedzić, a różyczki przekroić na mniejsze kawałki.
- Odcedzony makaron połączyć z warzywami, przyprawić, wymieszać.
- Posypać rozdrobnioną gorgonzolą. Ser się lekko rozpuści i nada całemu daniu charakteru.
najlepsze sa takie dania! :D tak zwane 'cos z niczego' ^^
OdpowiedzUsuńMniam, ostatnio mam lekkiego bzika na punkcie pleśniowych serów ;)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak kombinowanie! ;) Wychodzą wtedy cudne połączenia!
OdpowiedzUsuńjak ja uwielbiam takie dania, mniaam!
OdpowiedzUsuńproste i mega smaczne, zwłaszcza moja ukochana gorgonzola...;)
OdpowiedzUsuńMniaaam. Kocham wszelkie makaronowe wariacje.
OdpowiedzUsuńNa obiad miałam makaron:D
Uwielbiam makaron <3 To połączenie jest jednym z najlepszych, jakie ostatnio widziałam.
OdpowiedzUsuńCzyli studencki obiad, wyszło interesująco :)
OdpowiedzUsuńNie no, gorgonzola to nie taka taka typowo studencka :) Za droga.
OdpowiedzUsuńAle danie, bardzo interesujące!