Prosta, tania, szybka. Takimi przymiotnikami można określić pastę, którą dziś prezentuję. Nie ma w niej nic odkrywczego, ale mimo wszystko prostota potrafi zaskoczyć.
Pasta twarogowa
Składniki:
Pasta twarogowa
Składniki:
- 130 g twarogu lekkiego lub półtłustego
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 5 rzodkiewek
- pół pomidora
- pół cebuli
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Cebulę i pomidora pokroić w drobną kosteczkę. Rzodkiewki i jajko zetrzeć na tarce o grubych okach.
- Dodać twaróg i jogurt przyprawić solą i pieprzem; wymieszać.
jutro zjadam na śniadanie!
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie pasty na śniadanie:)
OdpowiedzUsuńA ja dziś na kolację :) !
OdpowiedzUsuńhttp://fitdevangel.blogspot.com/
zjadłabym *_* super wpis i bardzo ładnie prowadzisz bloga
OdpowiedzUsuńhttp://nikoladrozdzi.blogspot.com/
smaczne, robię podobną pastę z serka wiejskiego
OdpowiedzUsuńna taką pastę twarogową chętnie się skuszę! :) zdrowa i smaczna przede wszystkim!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, chętnie zrobię :>
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne są takie domowe pasty :)
OdpowiedzUsuńtakie znane i lubiane! :)
OdpowiedzUsuńKlasyk wiosennych kanapek :)
Takie śniadanko to lubię, bardzo mi pasuje :)
OdpowiedzUsuńWszystko pyszne:)bardzo lubię takie pasty do kanapek:)
OdpowiedzUsuńPychota :) robię podobną, ale jeszcze nie robiłam w połączeniu z jajkiem i pomidorem :) Przemycam do swojej kuchni :)
OdpowiedzUsuńnooo, prosta, ale jedna z moich ulubionych...rankiem do kawy, do ciszy;D
OdpowiedzUsuńA tym przepisem zamierzam przekonać mojego faceta do lekkiego jedzenia :D
OdpowiedzUsuńI jak tu nie zajadać się takimi pastami, kolejne dobre smarowidło do chlebka! :)
OdpowiedzUsuńNa wiosnę takie pasty bardzo w cenie. Piękne zdjęcia : )
UsuńAle pyszotka !! :)
OdpowiedzUsuńPyyyszne! Nawet mój młodszy brat nazwał mnie "kucharką".
OdpowiedzUsuńNa pewno zrobię ponownie.:D