Szybkie desery to jedyne na co teraz mnie stać. No prócz jeszcze kilku innych, szybkich dodatków do obiadów, czy śniadań jak najszybszych. W sumie nie wiem czy w weekend o 11 to jeszcze śniadanie, czy już wczesny obiad. Wygląda na to, że mój organizm bardzo potrzebuje snu i stara się nadrobić cały tydzień przez te 2 dni weekendu.
Mus czekoladowy z serka wiejskiego
Składniki (na 1 porcję):
- 1 opakowanie serka wiejskiego
- 1 gruszka
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki masła
- pasek gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
- Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
- Dodać do serka wiejskiego i zblendować na gładką masę.
- Gruszkę pokroić w małą kostkę i lekko poddusić na maśle z dodatkiem cynamonu.
- Na dno szklanki wyłożyć gruszki, na to mus i znów gruszki.
*w razie potrzeby/ochoty mus można dosłodzić.
Ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńtaki mus w połączeniu z duszoną, aromatyczną gruszką musiał stanowić idealny deser!
OdpowiedzUsuńkocham serek, wiele razy już wykorzystywałam go do deserów.. mniam! :)
OdpowiedzUsuńbardzo, bardzo ciekawy pomysł. myślę, że sprawdzi się zarówno na deser jak i na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńTo może być całkiem niezłe:)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń