W końcu się udało! Do domowej granoli już się przymierzałam jakiś czas, 2 razy kupiłam orzechy i 2 razy zjadłam je zanim wylądowały na patelni. Tym razem zaparłam się mocniej, chociaż migdałów i tak zdążyłam zjeść sporo. Najważniejsze, że poradziłam sobie bez piekarnika, zapewniam, że granola z patelni jest równie dobra i chrupiąca. Będzie idealna na najbliższe śniadania z jogurtem, bo wczoraj moja kuchenka turystyczna (jedyna jaką posiadam) przy włączaniu puściła dym i teraz nawet mleka nie mam gdzie podgrzać. Druga, nówka sztuka już zamówiona, mam nadzieję, że dostarczą mi ją szybko.
Domowa granola z patelni
Składniki:
Przygotowanie:
Domowa granola z patelni
Składniki:
- 8 łyżek płatków owsianych
- 2 łyżki otrębów pszennych
- 2 łyżki posiekanych migdałów
- 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych
- 2 łyżki słonecznika
- 2 łyżki pestek dyni
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- pasek posiekanej gorzkiej czekolady
- 2 łyżki płatków kokosa
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki prócz miodu umieścić w naczyniu i wymieszać.
- Na patelni rozpuścić miód i wsypać wymieszane składniki.
- Prażyć kilka minut, od czasu do czasu przemieszać.
smacznie!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię granolę, a ta wygląda pysznie. Bardzo fajny blog, obserwuję i będę zaglądał tu częściej. :)
OdpowiedzUsuńhttp://kuchniaalukasza.blogspot.com/
nie ma nic lepszego od domowej granoli!
OdpowiedzUsuńjak szybko, jak prosto!
OdpowiedzUsuńDla mnie bomba ;)
Domowa rozkosz :>
OdpowiedzUsuń