Pasty do chleba to super alternatywa dla wszystkich kupnych serków, masła (ja uwielbiam świeży chleb kukurydziany z masłem i solą) czy jako podkład pod warzywa.
Pasta z buraka Składniki:
170 g twarogu półtłustego
60 g młodych buraczków - 2 małe
2 łyżki mleka
sól, pieprz
Przygotowanie:
Buraki umyć i piec w piekarniku około 1 godzinę. Po upieczeniu poczekać aż trochę przestygną, zdjąć skórkę i pokroić w plasterki.
W blenderze umieścić twaróg, wlać mleko, dodać pokrojone buraki, przyprawić i dokładnie zblendować.
Czy od zawsze lubię gotować ? - nie. Ale niemal od zawsze jestem na diecie. Z marzeń o lepszej sylwetce powstało to miejsce, z tych samych marzeń powstają coraz to lepsze przepisy, do których spróbowania zachęcam.
z buraka to ja mogę wszystko <3
OdpowiedzUsuńBuraki i twaróg - dwie rzeczy, które uwielbiam. Ta pasta to coś dla mnie! :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńno na to bym nie wpadła :D
OdpowiedzUsuńTakich pyszności jeszcze nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, będę testować!
OdpowiedzUsuńFajna :) Do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł ;)
OdpowiedzUsuń