W końcu i ja zrobiłam jaglane brownie. Kolejna fajna przekąska do pracy. Od kakao ciasto wręcz czarne jak węgiel. Nie dajcie się zmylić, nic nie przypaliłam :) Wyszło trochę cienkie, ale zawsze możecie użyć mniejszej formy na ciasto a będzie takie jak chcecie.
Przy brownie inspirowałam się tym przepisem: kaszomania
Jaglane brownie:
Składniki (blacha 23x33cm)
Przygotowanie:
Przy brownie inspirowałam się tym przepisem: kaszomania
Jaglane brownie:
Składniki (blacha 23x33cm)
- 150 g suchej kaszy jaglanej
- 2 jajka
- 50 g kakao
- 6 sporych łyżek jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki miodu lub więcej według upodobań
- 4 łyżki oleju
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną przepłukać wrzątkiem. Zalać 1,5 szklanki wody i gotować na niewielkim ogniu. Kiedy kasza wchłonie wodę wyłączyć i ostudzić.
- Piekarnik rozgrzać do 180*
- Do kaszy dodać resztę składników i zblendować.
- Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 50 minut
Wygladają apetycznie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam wypieki z kaszy, a brownie to już w ogóle :D wygląda pysznie! :D
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńO proszę coś dla mnie. Wszystko co przypomina czekoladę jest na tak. A jak jeszcze dietetyczne to tym bardziej :D
OdpowiedzUsuńhehe wygląda na to, że znowu brownie zmajstruję:) nadal nie mogę się nadziwić, że kasza jaglana jest tak uniwersalna! nadaje się do wszystkiego!
OdpowiedzUsuńJeśli to jest czekoladowe (a jest) to lubię/jem/robię -niepotrzebnie skreślić.
OdpowiedzUsuńIle to moze mieć kcal? ;)
OdpowiedzUsuńniestety nie wiem. musisz sobie wrzucić składniki w jakiś kalkulator kalorii.
UsuńWygląda super smakowicie. Aż się chce od razu zrobić.
OdpowiedzUsuń