7.2.16

Owsiane - bez mąki, cukru i jajek wersja II

Ciastka owsiano-jabłkowe okazały się strzałem w dziesiątkę. Aż dziw brał, że mój mąż zabierał je do pracy. Dlatego wczoraj wieczorem znów upiekłam takie ciastka. Zmieniając jednak mus jabłkowy na puree z banana, a rodzynki na żurawinę. Przygotowanie niczym się nie różni, a ciastka nadal pozostają fit. 



Ciastka owsiano-bananowe

Składniki (na 10 sztuk):
  • 2 średnie banany (240g)
  • 1 szklanka płatków owsianych (8-g)
  • mała garść żurawiny

Przygotowanie:
  1. Banany zblendować lub zgnieść widelcem. Dodać płatki i wymieszać. Odstawić na ok 20 minut.
  2. Piekarnik rozgrzać do 180*.
  3. Do masy dodać żurawinę i ponownie wymieszać. Nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formować ciasteczka. 
  4. Piec ok 20 minut, do lekkiego zrumienienia.


14 komentarzy:

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP