27.7.17

Fit ciastka z czerwonej fasoli

Wróciliśmy z krótkiego urlopu. Opaleni, zmęczeni i z poczuciem niedosytu. Odsypiałam go cały wczorajszy dzień, mój pies będzie dochodził do siebie chyba kolejne 5. Teraz znów zaciskanie pasa, dieta, ćwiczenia, dużo wody, bo to nie koniec wakacji na ten rok. 



Fit ciastka z czerwonej fasoli

Składniki (6 sztuk):
  • 190 g czerwonej fasoli z puszki 
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki miodu, lub więcej według uznania
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka mąki kokosowej
Przygotowanie:
  1. Fasolę dokładnie opłukać z zalewy. Przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki i dokładnie zblendować.
  2. Z masy formować okrągłe, spłaszczone ciastka, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 
  3. Piec około 20 minut, w piekarniku rozgrzanym do 180*. Po tym czasie ciastka zostawić do wystudzenia i stwardnienia (po upieczeniu będą bardzo miękkie) w piekarniku. 

5 komentarzy:

  1. Świetny pomysł! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam niewykorzystaną czerwoną fasolę więc przepis jak najbardziej mi się przyda :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy7/29/2017

    ciastka z czerwonej fasoli? Niesamowite!

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy10/17/2017

    Witam,mam tylko mąkę pszenną tortową i orkiszową.ktorą i w jakiej ilości mogę użyć zamiast kokosowej?

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP