14.1.18

Leciutkie placki bananowe

Weekend to taki czas kiedy mam trochę więcej czasu dla siebie. Tylko jest tak krótki, że nigdy nie wiem od czego zacząć nadrabiać zaległości. Czy najpierw ogarniać chatę czy siebie. Zrobić paznokcie, wyregulować brwi czy pozbyć się tego naturalnego futra na nogach. A może w końcu spotkać się ze znajomymi na kawie czy obejrzeć film z mężem, a może korzystając z dziennego światła zrobić jakieś ładne #instafoto. Nie wspominając już o uzupełnieniu lodówki, bo uzupełnienie szafy w nowe ciuszki to prawdziwy rarytas. A jeszcze jest blog, rozpoczęte książki i nigdy nie przeczytane listopadowe gazety. Weź kobieto pracuj i jeszcze ogarniaj swoje życie na pięciu innych płaszczyznach. Skupię się na jednej, to druga kuleje. Albo doba jest za krótka, albo ja mam problemy z organizacją czasu. Postanowienie na najbliższy czas - wyciskać z dnia jak najwięcej, przy równoczesnym zadowoleniu wszystkich. 


Leciutkie placki bananowe

  • Składniki (6-7 sztuk):
  • 1 duży dojrzały banan
  • 1 jajko
  • 2 płaskie łyżki otrębów owsianych
  • 3 płaskie łyżki mąki ryżowej
  • 50 ml wody
Przygotowanie:
  1. W misce umieścić obranego i pokrojonego na mniejsze kawałki banana, jajko, otręby i mąkę. Zblendować. 
  2. Dodać wodę i ponownie zblendować.
  3. Chochelką lub łyżką nabierać masę i formować na rozgrzanej i natłuszczonej patelni małe placuszki. Smażyć na niewielkim ogniu z obu stron, do zrumienienia. 

2 komentarze:

  1. Dzisiaj miałam coś podobnego na śniadanko tylko, że bez jajka i z mlekiem migdałowym, pychotka. :)

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP