Mój mąż- mistrz przygotowania czegoś z niczego nauczył mnie nie marnować jedzenia. Staram się bardzo nie wyrzucać niczego do kosza, chociaż zdarzają się i małe wtopy, jak wtedy kiedy kupię za dużo bo mam w głowie mnóstwo pomysłów na pyszności na bloga, a codzienność i brak czasu szybko sprowadzają mnie na ziemię. Ale staram się, bardzo się staram. Tak jak teraz. Pulpę z owoców rabarbaru i truskawek, która została mi po przygotowaniu kisielu (tutaj przepis: kisiel) wykorzystałam do zrobienia ciasteczek. Są inne niż wszystkie, bardzo mięciutkie w środku i chrupiące z zewnątrz. Najlepsze jeszcze ciepłe.
Ciasteczka z pulpy owocowej
Skladniki (10-11 sztuk):
Ciasteczka z pulpy owocowej
Skladniki (10-11 sztuk):
- 290 g pulpy z rabarbaru i truskawek
- 2 łyżki oleju
- 1 jajko, 50 g
- 40 g cukru pudru
- 100 g mąki ryżowej
- płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- 10 g gorzkiego kakao
Przygotowanie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.