7.8.13

Bananowa kasza manna.

Nakręciłam się na kaszkę mannę z bananem, pomyślałam, że będzie super żeby ją tutaj dodać. Kiedy przyszło do robienia zdjęć okazało się, że nie mam nic co mogłoby stylistycznie uwypuklić to zdjęcie. Mimo więc, że nie wygląda to wspaniale i kolorowo to smakuje wyśmienicie. Nie wiem czy smak można porównać do bananowych gotowych kaszek, bo takie pewnie jadłam, ale nie pamiętam smaku. Ta jest prawdziwie bananowa i gęsta. Można ją jeść na ciepło, a także schłodzić w lodówce. Zjadłam jeszcze ciepłą, która ukoiła moje bolące gardło. Myślałam, że takie chorowanie w lecie już mi się nie przydarzy, a jednak, piwo z lodówki może okazać się złem w takie upały. 



Kasza manna z bananem

Składniki (na 1 porcję):
  • 200 ml mleka
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1 mały lub pół dużego, mocno dojrzałęgo banana
  • 3-4 krople aromatu herbatnikowego TU

Przygotowanie:
  1. Do garnuszka wlać mleko, lekko podgrzać. Dodać kaszę, skroić banana i zagotować, od czasu do czasu mieszając. 
  2. Kawałki banana rozgnieść widelcem, aby powstały mniejsze części. Wlać aromat, wymieszać.
  3. Zdjąć z ognia kiedy kasza będzie gęsta. Zjeść ciepłe lub schłodzić w lodówce.


15 komentarzy:

  1. Kiedyś uwielbiałam kaszkę manną, ale to jakieś chyba 10 lat temu, ostatnimi czasy jakoś nie przekonuje mnie, aczkolwiek swoim małym siostrom gotuję ponieważ bardzo lubią :)Jednak do takiej wersji nie wiem czy by się przełamały :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. do niektórych smaków się dojrzewa, albo najpierw trzeba je znienawidzić, żeby później na nowo je pokochać - mam tak naprawdę z wieloma produktami :)

      Usuń
  2. Ta wersja kaszy manny zdecydowanie mnie przekonuje. Banan musi sprawiać, że w smakuj jest jeszcze bardziej kremowa.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam :) Owsianka gotowana z bananem też jest pycha!

    OdpowiedzUsuń
  4. Mnie również przekonuje, bardzo fajny kremik wyszedł z tego ;)
    Super..

    OdpowiedzUsuń
  5. Manna z bananem czy owsianka z bananem, nawet bez innych dodatków jest naprawdę smaczna i sycąca:) Zaciekawił mnie ten aromat...:>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. aromat jest mega! Myślałam, że nugatowy będzie najlepszy, ale herbatnikowy jeszcze lepszy. Tylko, z tego co widziałam nie ma go teraz w tym sklepie (chyba, że przeoczyłam), za to jest wiele innych.

      Usuń
  6. jak kaszka z dzieciństwa! pychotka ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mam mannę w głowie od kilku dni, ale nie chce mi się stać i jej gotować^^:D

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam takie, jak to mówi moja mama - "papki" ; )

    OdpowiedzUsuń
  9. na pewno jest pyszne, zdrowe, pożywne, super, że przepis został dodany:-) pozdrawiamy:-)

    OdpowiedzUsuń
  10. śniadanie idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam kaszę :D Śniadanie idealne :D

    OdpowiedzUsuń
  12. hehehe, no kaszka ma to do siebie, że jest niefotogeniczna, ile ja się zawsze namęczę...ale dobrą zrobiłaś, pyszną;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam tę kaszkę- smak dzieciństwa. Świetny blog :)

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Top Blogi
TOP