2.6.15

Pasta z buraka

Pasty do chleba to super alternatywa dla wszystkich kupnych serków, masła (ja uwielbiam świeży chleb kukurydziany z masłem i solą) czy jako podkład pod warzywa. 




Pasta z buraka

Składniki:
  • 170 g twarogu półtłustego
  • 60 g młodych buraczków - 2 małe
  • 2 łyżki mleka
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  1. Buraki umyć i piec w piekarniku około 1 godzinę. Po upieczeniu poczekać aż trochę przestygną, zdjąć skórkę i pokroić w plasterki.
  2. W blenderze umieścić twaróg, wlać mleko, dodać pokrojone buraki, przyprawić i dokładnie zblendować. 


8 komentarzy:

  1. z buraka to ja mogę wszystko <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Buraki i twaróg - dwie rzeczy, które uwielbiam. Ta pasta to coś dla mnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. no na to bym nie wpadła :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Takich pyszności jeszcze nie jadłam ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawy przepis, będę testować!

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajna :) Do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Top Blogi
TOP