Ja cieszę się upałami drugi tydzień. Chociaż w tygodniu kiedy przez zdecydowaną część dnia człowiek pracuje nie można tego nazwać radością, a wręcz udręką. Trzymam wtedy mocno kciuki, żeby słońce nie wystawiło mnie do wiatru i w weekend też pokazało swoją moc. W miniony tak właśnie było, a że zamiast jeziora wybraliśmy imprezę redbulla w mieście to opalona jestem jak "chłop z budowy" a kontrast pomiędzy moimi bordowymi wręcz ramionami a resztą ciała jest identyczny z tym, którzy panowie budowlańcy mają między plecami a tyłkiem. Zdecydowanie trzeba tę opaleniznę wyrównać więc znów muszę trzymać mocno kciuki, żeby słońca starczyło do niedzieli.
Wegańskie lody truskawkowe
Składniki:
Wegańskie lody truskawkowe
Składniki:
- 250 g truskawek
- 1 banan
- 1 śmietanka kokosowa - stała część z mleczka kokosowego
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować na jednolitą masę.
- Masę przełożyć do plastikowego pudełka i schować do zamrażalnika.
- Przemieszać minimum 2 razy (po upływie godziny i ponownie po upływie drugiej). Zostawić w zamrażalce aż masa będzie miała formę lodów.
- Lody wyciągnąć z zamrażalki minimum 40 min przed podaniem - wtedy będzie można nakładać je łyżką do lodów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.