5.7.18

Wegańskie lody truskawkowe

Ja cieszę się upałami drugi tydzień. Chociaż w tygodniu kiedy przez zdecydowaną część dnia człowiek pracuje nie można tego nazwać radością, a wręcz udręką. Trzymam wtedy mocno kciuki, żeby słońce nie wystawiło mnie do wiatru i w weekend też pokazało swoją moc. W miniony tak właśnie było, a że zamiast jeziora wybraliśmy imprezę redbulla w mieście to opalona jestem jak "chłop z budowy"  a kontrast pomiędzy moimi bordowymi wręcz ramionami  a resztą ciała jest identyczny z tym, którzy panowie budowlańcy mają między plecami a tyłkiem. Zdecydowanie trzeba tę opaleniznę wyrównać więc znów muszę trzymać mocno kciuki, żeby słońca starczyło do niedzieli.

Wegańskie lody truskawkowe

Składniki:
  • 250 g truskawek
  • 1 banan
  • 1 śmietanka kokosowa - stała część z mleczka kokosowego
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować na jednolitą masę.
  2. Masę przełożyć do plastikowego pudełka i schować do zamrażalnika. 
  3. Przemieszać minimum 2 razy (po upływie godziny i ponownie po upływie drugiej). Zostawić w zamrażalce aż masa będzie miała formę lodów.
  4. Lody wyciągnąć z zamrażalki minimum 40 min przed podaniem - wtedy będzie można nakładać je łyżką do lodów. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP