Ameryki nie odkryję kiedy powiem, że obok orzeźwiających, owocowych sorbetów na takie upały jakie nam towarzyszą najlepiej nadaje się zimny koktajl, prosto z lodówki. Połączenie smaków też nie wpisuje się na listę nowości bo to po prostu sprawdzone połączenie banana i truskawek. A żeby było bardziej orzeźwiająco niż słodko to dodatkowo łyżka soku z cytryny. Jak w wielu przypadkach, tak i tym razem - prostota bywa najlepsza.
Najlepiej smakuje po pieszym powrocie z pracy kiedy policzki płoną ze zmęczenia i skwaru.
Koktajl truskawkowo-bananowy
Składniki
Przygotowanie
Najlepiej smakuje po pieszym powrocie z pracy kiedy policzki płoną ze zmęczenia i skwaru.
Koktajl truskawkowo-bananowy
Składniki
- 200g truskawek
- pół niedużego banana
- łyżka soku z cytryny
- 1 płaska łyżka cukru
- 400g kefiru naturalnego
Przygotowanie
- do miksera wrzucić wcześniej umyte truskawki pozbawione szypułek, pokrojonego banana, dodać cukier i sok z cytryny. Zalać kefirem. Całość zmiksować.
- Podawać schłodzone.
A to TEN lekki brzusio się został członkiem mojego bloga. :) Fajnie, że zaczęłaś sobbie blogować i to o smacznym, lekkim jedzeniu! :) Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuń