Kalafior&makaron curry
Składniki na 1 sporą porcję
- 1/4 kalafiora
- 2 garści nie ugotowanego makaronu durum
- 1 marchewka
- pół pęczka pietruszki
- 1-2 łyżeczki przyprawy curry
- łyżka masła
Przygotowanie
- w osolonej wodzie ugotować kalafior podzielony na różyczki (uważać, żeby nie przegotować) i marchewkę pokrojoną w talarki
- osobno, również w osolonej wodzie ugotować makaron
- na patelni rozpuścić łyżkę masła
- odcedzić kalafior z marchewką (większe różyczki pokroić na mniejsze kawałki), oraz makaron i wrzucić do roztopionego masła na patelni
- dodać posiekaną natkę pietruszki, posypać całość curry. Wymieszać
- Smażyć do momentu przyrumienienia, przemieszać od czasu do czasu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.