Pasty do kanapek mają wiele zalet - są mega szybkie w przygotowaniu, nie potrzebują wielu składników a smakują wybornie. Większość z nich najlepsza jest na następny dzień; kiedy smaki wszystkich składników się "przegryzą". Taka też właśnie jest ta pasta z tuńczyka.
*Jako bazę można użyć kremowego serka typu Philadelphia - do wyboru naturalny lub ziołowy albo naturalnego serka homogenizowanego
Pasta z tuńczyka do kanapek
Składniki:
*Jako bazę można użyć kremowego serka typu Philadelphia - do wyboru naturalny lub ziołowy albo naturalnego serka homogenizowanego
Pasta z tuńczyka do kanapek
Składniki:
- 250 serka homo lub Philadelphia*
- 150 g tuńczyka w puszce w sosie własnym lub oleju
- 1-2 cebule
- garść posiekanej natki
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ja robię taką pastę ale zamiast cebuli wolę ogórka.
OdpowiedzUsuńOgórek kiszony, świeży czy konserwowy ?
OdpowiedzUsuńobstawiam, że konserwowy albo kiszony. można też dodać jajko na twardo - kombinacji jest wiele :)
Usuńa ja uwieeelbiam takie pasty! :) są przeeesmaczne! :)
OdpowiedzUsuńTuńczyk w połączeniu z jajkiem też daje świetnie smakującą pastę do kanapek :)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńFaktycznie smacznie wygląda. Takie rybne i jajeczne pasty są chyba najczęściej wykonywane. A mnie się udało na blogu panipanidomu.pl znaleźć przepis na pyszną pastę z zielonego groszku. Polecam wypróbować.
OdpowiedzUsuń