Jesienią walczymy ze spadającą odpornością i nieraz licznymi przeziębieniami. W tym czasie naszym "przyjacielem" powinien zostać czosnek, cytrusy, owoce zawierające duże dawki wit C czy imbir. I właśnie dziś prezentuję napój na bazie tego ostatniego.
Przygotowanie:
Herbata imbirowa
Składniki (na 1 porcję):
- świeży korzeń imbiru ok 5-7cm długość, grubość 2 cm
- 2 plasterki cytryny
- 2 plasterki pomarańczy lub mandarynki
- 250 gorącej przegotowanej wody
Przygotowanie:
pijam taki napój od X czasu, nawet dzisiaj rankiem go sporządziłam, a potem patrzę na fb, a tu TY :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam dodawać imbir... dosłownie do wszystkiego! :)
OdpowiedzUsuńdoskonały przepis....
OdpowiedzUsuńBardzo lubię, w domu mówimy na to "Hot ginger" :)
OdpowiedzUsuń