Nie ukrywam, że Lidl to jeden z moich ulubionych sklepów. Na szczęście w Niemczech mieszkam naprzeciw jednego z nich, który teraz dotatkowo się rozbudowuje. Co niedzielne przeglądanie gazetek to dla mnie niemała frajda. Jednak prócz gazetek z niemieckiego lidla odwiedzam też stronę naszego polskiego sklepu. I podczas jednego z takich przeglądań trafiłam na spiżarnię Lidla, a dokładniej na syrop imbirowy. Najtrudniejszym zadaniem z całego przepisu jest obranie imbiru, więc trudno nie spróbować zrobić własnego. Syrop jest bardzo aromatyczny, dość intensywny, idealny do herbaty w tą porę roku.
link do przepisu: TUTAJ
Syrop imbirowy
Składniki:
Przygotowanie:
link do przepisu: TUTAJ
Syrop imbirowy
Składniki:
- 150 g świeżego imbiru
- 2 szklanki wody
- 1 szklanka cukru (dałam 3/4szklanki)
Przygotowanie:
Fuuuuj :( Imbir fuuuj, tak samo okropny jak miód. ;/
OdpowiedzUsuńAle mam znajomego w Niemczech , a i w połowie stycznia jadę do Berlina na Targi Gastronomiczne ;)
Pozdrawiam,
http://tylkomagiaslowa.blogspot.com/
lubię imbir, muszę wypróbować ten syrop :)
OdpowiedzUsuńGdzieś już ostatnio pisałam, że imbir dodaję praktycznie do wszystkiego, do czego się da!
OdpowiedzUsuńMusi być cudownie aromatyczny :)
OdpowiedzUsuń