Siedzę przy swoim nowym stole, przy którym w końcu nie drętwieją mi nogi. Za mną na kanapie leży wyciągnięty jak struna mój pies, a w pokoju obok zwinięty w kłębek mąż. Jedynym światłem jest to z ekranu laptopa, a ciszę, która spowiła mieszkanie przerywają jedynie przejeżdżające samochody. Z kuchni dochodzi zapach pieczonych bułeczek, ktore jutro zjemy razem przy tym nowym stole. Wypijemy kawę, przytulimy psa i będziemy planować, daj Boże, słoneczną niedzielę.
Kilka dni przed pieczeniem bułeczek, jeszcze przy innym stole zjadłam to kolorowe śniadanie. Nasyciło mnie jak owsianka i sprawiło wiele przyjemności memu podniebieniu. Sprawcie sobie trochę przyjemności z samego rana!
Polenta na słodko
Składniki (na 1 porcję):
Kilka dni przed pieczeniem bułeczek, jeszcze przy innym stole zjadłam to kolorowe śniadanie. Nasyciło mnie jak owsianka i sprawiło wiele przyjemności memu podniebieniu. Sprawcie sobie trochę przyjemności z samego rana!
Polenta na słodko
Składniki (na 1 porcję):
- 200 ml mleka
- 50 g polenty (kaszki kukurydzianej)
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- ulubione owoce
Przygotowanie:
- Do rondelka wlać mleko, wsypać kaszkę, wymieszać. Dodać miód i olej; gotować. Od czasu do czasu mieszać, uważając żeby kaszka się nie przypaliła.
- Kiedy całość mocno się zagęści przełożyć do miseczki, dodać ulubione owoce.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńSmacznie :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam polentę. A taka na słodko, to niebo w gębie 😁
OdpowiedzUsuń