Cieszyłam się kiedy kupiłam sobie nową gofrownicę z porządną mocą, bo myślałam, że dzięki temu będę miała gofry takie jak mieć powinnam - puszyste i chrupiące zarazem. Okazuje się, że znów dokonałam niezbyt fortunnego zakupu, bo żeby takie gofry zrobić trzeba mieć i dobra moc i odpowiednio wyprofilowane płytki żeby gofry miały miejsce do wyrośnięcia. Rozglądam się znów, może w końcu zjem w domu takiego gofra jakiego bym chciała, a tymczasem cieszę się z tego co mam.
Gofry dyniowe
Składniki (2 serduszka):
Gofry dyniowe
Składniki (2 serduszka):
- 1 jajko
- 2 łyżki dowolnej mąki prócz kokosowej
- 2 łyżki puree z dynii (niezbyt kopiaste)
- 50 ml mleka
- trochę erytrolu
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i zmiksować.
- Ciasto wylać na rozgrzane blaszki gofrownicy spryskane wcześniej olejem.
Super pomysł! ;-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego bloga! ;-)