Jak to mówią wypadki chodzą po ludziach, a mnie jakoś szczególnie się uczepily. Długo nie muszę się zastanawiać kiedy ostatnio spadłam ze schodów (tutaj dla lepszej wizualizacji macie opcję solo lub z rowerem), kiedy przewróciłam się na rowerze bo chciałam wjechać na super wysoki krawężnik, kiedy źle stanęlam, albo kiedy upadłam wychodząc z psem na spacer. I właśnie ten ostatni wyczyn powtórzyłam w niedzielę wieczorem. A że zimno na tych spacerach, więc ręka w kieszeni i nie było się jak zamortyzować. Potłukłam sobie lewą stronę, zwłaszcza rękę no i tak od poniedziałku jestem na zwolnieniu. Pokiereszowane kości muszą odpocząć, zwłaszcza że już nie są takie młode, chociaż nie powiem, przy tak spektakularnych wypadkach jeszcze nic sobie nigdy nie złamałam... A może nie powinnnam mówić tego głośno, żeby nie kusić losu.
Omlet jabłkowy
Składniki (1 porcja, 20 cm):
Omlet jabłkowy
Składniki (1 porcja, 20 cm):
- 1 małe jabłko
- 1 jajko
- 30g mąki owsianej
Przygotowanie:
- Jabłko zetrzeć na tarce o małych okach, ale nie na "paćkę".
- Dodać jajko i mąkę- wymieszać. Jeżeli masę będzie zbyt rzadka dodac jeszcze trochę mąki,
- Masę przelać na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię i smażyć na małym ogniu pod przykryciem. Kiedy jaki będą dobrze ścięte, przewrócić na drugą stronę i chwilę potrzymac na ogniu.
- Podawać z ulubionymi dodatkami.
Wartość odżywcza dla 1 porcji, bez uwzględnienia tłuszczu do smażenia
Kalorie: 260
B: 11,9
T: 8,6
W: 34,6
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.