18.3.19

Wegańskie, bezglutenowe placuszki bananowe

Bardzo trudno jest pracować na etacie, mieć męża (z dzieckiem to już w ogóle kosmos), prowadzić dom a do tego dbać o systematyczność bloga i kontakty ze znajomymi. Nie zawsze to co sobie zaplanuję udaje mi się zrealizować i któryś aspekt mojego życia z tych wyżej wymienionych mocno kuleje. Bo ja wiem, że prowadzenie takiego bloga to się wydaje łatwym zajęciem, ale uprzedzam, tylko się wydaje. Praca nad tym projektem nie kończy się na upieczeniu, zrobieniu zdjęć i wrzuceniu w sieć. Trzeba upiec, przy pieczeniu spisywać wszystkie składniki, opisać po kolei wszystkie kroki, zrobić zdjęcia, czyli przygotować jakąś stylizację (tutaj przyznaję, że ja akurat nie przykładam się do tego jak należy, ale też nie robię tego po macoszemu). Wszystkie notatki przenieść później na komputer, razem ze zdjeciami, które zawsze wymagają choćby malutkiej poprawki, ale to również zabiera trochę czasu, o wyliczaniu kalorii nie wspomnę. A na sam koniec dochodzą te wszystkie Social media, czyli praca nad tym, żeby moją pracę zobaczyło jak najwięcej ludzi. Teraz standardem Instagrama jest dodanie wraz ze zdjęciem przepisu, więc to znów kolejne minuty pracy. I tak uzbiera się czasami 1,5 godziny, a to i tak mało, okrojona, przyspieszona do granic możliwości praca. Później zostaje jeszcze odpisywanie na wiadomości, pytania i w efekcie cały czas wisi się na telefonie. Chciałabym dodawać przepisy na bloga zaraz po tym jak je zrobię, ale to jest dla mnie niewykonalne. Musiałabym zarezerwować sobie na to znaczną część dnia. Dlatego to co widzicie u mnie dzisiaj było moim śniadaniem tydzień, czasami nawet dwa tygodnie temu. A czasami popełniam takie faxu pas jak dziś, że w porze kiedy najlepiej "sprzedają" się ciasta i desery, ja wstawiam Wam śniadanie, bo wczoraj zabalowałam nadrabiając kontakty towarzystkie. 

Wegańskie, bezglutenowe placuszki bananowe

Skladniki (8 sztuk, 1 porcja)

  • 1 banan (100g po obraniu)
  • 50 ml mleka roślinnego
  • 40g mąki ryżowej lub owsianej
  • 1 łyżeczka wiórek kokosowych
Przygotowanie:
  1. Banana zblendować z mlekiem. 
  2. Dodać mąkę i wiórki, wymieszać. 
  3. Łyżką nakładać masę na rozgrzaną i natluszczoną patelnię, formując placuszki. Smażyć z obu stron do zrumienienia.
  4. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Wartość odżywcza dla 1 porcji, bez uwzględnienia tłuszczu do smażenia 
Kalorie: 303   
B: 8,7
T: 6,9 
W: 52,3  



3 komentarze:

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP