Mąż się na mnie obraził i postanowił mnie ukarać w najgorszy dla mnie sposób - nie odzywa się. Normalnie krzyczałabym na niego żeby wydusił z siebie chociaż jedno cholerne słowo, a on śmiał by się w duchu i udawał na zewnątrz, że go to nie rusza. Ale tym razem, na jego nieszczęście trafił na grunt PMSowy. I tak mierzymy się, kto pierwszy się odezwie, kto zerwie ten łańcuch śmieszności i zabaw na miarę dzieci z gimnazjum. Jego nieszczęście polega też na tym, że razem z PMSem planujemy już w myślach rozwód, dzielimy majątek, a PMS przekonuje mnie, że samej byłoby mi lepiej. Że ten cały męski gatunek to jakiś totalny niewypał i w zasadzie to jest mały, maluteńki ułamek życia, w którym są nam potrzebni, a całą resztę jesteśmy w stanie ogarnąć same. No przecież ruch girlpower z powietrza się nie wziął. Daję mu zatem czas do jutra, a później wyciągam karty na stół i żądam połowy majątku.
P.s - nie bierzcie tego tekstu zbyt serio, to co miesięczna walka hormonów z otaczającym światem 🙂
Jaglane rafaello
Składniki (17 sztuk)
P.s - nie bierzcie tego tekstu zbyt serio, to co miesięczna walka hormonów z otaczającym światem 🙂
Jaglane rafaello
Składniki (17 sztuk)
- 100 g suchej kaszy jaglanej
- 250 ml mleka
- 1 spora łyżka miodu (jeśli lubicie bardziej słodkie dajcie wiecej)
- 1 spora łyżka pasty kokosowej, można pominąć
- 30 g wiórek kokosowych + do obtoczenia
- 20 g mąki kokosowej
- 17 migdałów
Przygotowanie:
- Kaszę przepłukać na sicie kilka razy wrzątkiem. Zalać mlekiem, dodać miód i pastę kokosową gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości około 20 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia i zostawić aby kasza wchłonęła resztę mleka.
- Do kaszy dodać wiórki i mąkę, zblendować (nie musi być idealnie gładko).
- Z masy formować kulki, pougniatać je w dłoni, następnie uturlać, w środek wsadzić migdał i obtoczyć w wiórkach. Schłodzić w lodówce.
Wartość odżywcza dla 1 sztuki 28 g (całość to 17 porcji)
Kalorie: 67
B: 1,98
T: 3,46
W: 7,3
Czy mleko ma być krowie ? :D czy raczej kokosowe? Pytam, bo kiedyś wszystko zrobiłam wydawałoby się, ze zgodnie z przepisem... a były niejadalne :(
OdpowiedzUsuńZwykle mleko krowie, ja używam akurat bez laktozy ale to nic nie zmienia. I dużo zależy od słodyczy, daj najpierw duża lyzke miodu, jeśli będzie mało slodkie, dodaj więcej, to żeby było słodkie tak jak lubisz ☺
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńO nie, usunęłam sobie przez pomyłkę Twój komentarz, ale dziękuję za miłe słowa a domową pastę kokosową będę musiała zrobić jeśli to takie proste 😊
Usuń