7.9.14

Tosty z figami

Figa jest kolejnym produktem, który poznałam dzięki diecie strukturalnej (podobnie jak awokado) tym bardziej uważam, że dieta ta zasługuje na uwagę. Kiedy przeczytałam o figach i koktajlach z nimi przyrządzanych był październik albo listopad i nie miałam pojęcia gdzie je znaleźć. Na poszukiwania wybrałam się na stary kleparz i pytając na kilku stoiskach, w końcu skierowano mnie do właściwego. Cena była ogromna a figi małe, bo to chyba nie ich czas. Ale kupiłam, na spróbowanie. W tym roku znów kupiłam. Tym razem okaz duży, a cena malutka. Bo co to jest 1 zł/ sztuka. Zrobiłam już sałatkę/przystawkę, dziś na śniadanie chrupiące tosty z figami a i tak nie zużyłam wszystkich. Dla bezpieczeństwa schowałam do lodówki, żeby zbyt wcześnie nie przejrzały i wymyślać będę dalej. Tymczasem zapraszam na tosty.




Tosty z figami

Składniki (na 2 sztuki):
  • 1 figa
  • 3-4 plastry mozzarelli
  • kilka orzeszków ziemnych (bez soli)
  • kilka liści rukoli
  • 2 kroki chleba tostowego

Przygotowanie:
  1. Chleb przyrumienić lekko w tosterze, ważne żeby był chrupki. 
  2. Na tosty położyć mozzarelę, plastry fig i posiekane orzeszki.
  3. Dodać kilka liści rukoli. 


(Nie) nudna kanapka

5 komentarzy:

  1. OMG ♥ kocham figi ♥ i mozarelle ♥ a zapiekane, to już szaleństwo ♥

    OdpowiedzUsuń
  2. o, ja też dzisiaj kupiłam figi w Kauflandzie za złotówkę właśnie :D
    pomysł na tosty świetny. na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jadłam suszone, świeżej nie miałam okazji, a żałuję!
    Tosty wyglądają bosko!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyborne śniadanie! Figa na toście - to musi dobrze smakować :)

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Top Blogi
TOP