Figa jest kolejnym produktem, który poznałam dzięki diecie strukturalnej (podobnie jak awokado) tym bardziej uważam, że dieta ta zasługuje na uwagę. Kiedy przeczytałam o figach i koktajlach z nimi przyrządzanych był październik albo listopad i nie miałam pojęcia gdzie je znaleźć. Na poszukiwania wybrałam się na stary kleparz i pytając na kilku stoiskach, w końcu skierowano mnie do właściwego. Cena była ogromna a figi małe, bo to chyba nie ich czas. Ale kupiłam, na spróbowanie. W tym roku znów kupiłam. Tym razem okaz duży, a cena malutka. Bo co to jest 1 zł/ sztuka. Zrobiłam już sałatkę/przystawkę, dziś na śniadanie chrupiące tosty z figami a i tak nie zużyłam wszystkich. Dla bezpieczeństwa schowałam do lodówki, żeby zbyt wcześnie nie przejrzały i wymyślać będę dalej. Tymczasem zapraszam na tosty.
Tosty z figami
Składniki (na 2 sztuki):
Przygotowanie:
Tosty z figami
Składniki (na 2 sztuki):
- 1 figa
- 3-4 plastry mozzarelli
- kilka orzeszków ziemnych (bez soli)
- kilka liści rukoli
- 2 kroki chleba tostowego
Przygotowanie:
- Chleb przyrumienić lekko w tosterze, ważne żeby był chrupki.
- Na tosty położyć mozzarelę, plastry fig i posiekane orzeszki.
- Dodać kilka liści rukoli.
OMG ♥ kocham figi ♥ i mozarelle ♥ a zapiekane, to już szaleństwo ♥
OdpowiedzUsuńwspaniały pomysł ;)
OdpowiedzUsuńo, ja też dzisiaj kupiłam figi w Kauflandzie za złotówkę właśnie :D
OdpowiedzUsuńpomysł na tosty świetny. na pewno spróbuję :)
jadłam suszone, świeżej nie miałam okazji, a żałuję!
OdpowiedzUsuńTosty wyglądają bosko!
Wyborne śniadanie! Figa na toście - to musi dobrze smakować :)
OdpowiedzUsuń