13.10.14

Domowa granola z patelni

W końcu się udało! Do domowej granoli już się przymierzałam jakiś czas, 2 razy kupiłam orzechy i 2 razy zjadłam je zanim wylądowały na patelni. Tym razem zaparłam się mocniej, chociaż migdałów i tak zdążyłam zjeść sporo. Najważniejsze, że poradziłam sobie bez piekarnika, zapewniam, że granola z patelni jest równie dobra i chrupiąca. Będzie idealna na najbliższe śniadania z jogurtem, bo wczoraj moja kuchenka turystyczna (jedyna jaką posiadam) przy włączaniu puściła dym i teraz nawet mleka nie mam gdzie podgrzać. Druga, nówka sztuka już zamówiona, mam nadzieję, że dostarczą mi ją szybko.




Domowa granola z patelni

Składniki:
  • 8 łyżek płatków owsianych
  • 2 łyżki otrębów pszennych
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych
  • 2 łyżki słonecznika
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • pasek posiekanej gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki płatków kokosa
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki prócz miodu umieścić w naczyniu i wymieszać.
  2. Na patelni rozpuścić miód i wsypać wymieszane składniki. 
  3. Prażyć kilka minut, od czasu do czasu przemieszać. 


5 komentarzy:

  1. Bardzo lubię granolę, a ta wygląda pysznie. Bardzo fajny blog, obserwuję i będę zaglądał tu częściej. :)
    http://kuchniaalukasza.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. nie ma nic lepszego od domowej granoli!

    OdpowiedzUsuń
  3. jak szybko, jak prosto!
    Dla mnie bomba ;)

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Top Blogi
TOP