3.1.15

Bananowy deser z serka wiejskiego

Nie będę podsumowywać roku, wiadomo było źle ale było też dobrze i było bardzo dobrze. Dopadła nas rozłąka emigracyjna i to boli strasznie, ale dzięki temu będziemy mogli zorganizować bajeczny ślub. W całej tej tęsknocie i samotności paradoksalnie zbliżyliśmy się do siebie jeszcze bardziej, a wszystkie wartości, które określają dobraną parę osiągnęły apogeum. Nowo rozpoczęty rok będzie wspaniały, bo będzie rokiem białej sukni, a później ponownego zamieszkania razem. 
Przechodząc jednak do tematów stricte blogowych: nie będę po raz kolejny obiecywała sobie, że schudnę. Jeżeli biała suknia nie będzie wystarczającą motywacją będzie to oznaczało, że już na wieki będę miała galaretowate uda i wystające boczki i w takiej formie będę zawsze kilka kroków od celu. 
Tymczasem pierwszy noworoczny, w miarę lekki przepis na blogu. Likier można zastąpić mlekiem, żeby deser był wilgotny.




Bananowy deser z serka wiejskiego

Składniki (na 1 porcję):
  • 1 mały serek wiejski
  • 1 pokrojony banan
  • 3-4 łyżki likieru kawowego/ ajerkoniaku
  • 1 łyżka soku z limonki

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę. 


10 komentarzy:

  1. pyszny, szybki i dietetyczny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Również miksowałam banana z wieśniakiem ale dodawalam kakao ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. nooo, lubię Cię czytać jak nie wiem co, jakbym siebie widziała;)

    OdpowiedzUsuń
  4. A czy likier czekoladowy się nada?

    OdpowiedzUsuń
  5. Dobrze rozpoczęty nowy rok :)
    Życzę dużo pozytywnej energii i wytrwałości, no i oby wszystko dobrze ułożyło się z zbliżającym się czasem białej sukni ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Obyś miała ślub jak z bajki :)
    Deser wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Top Blogi
TOP