Mus czekoladowy zawsze kusi. Tylko najczęściej w przepisach do jego przygotowania używa się śmietanki 30%. Szczerze mówiąc te, które proponuję bez śmietanki są super słodkie, więc słodkość tych ze śmietanką chyba przekracza moją skalę słodyczy.
Deser można zjeść zarówno zaraz po zrobieniu w formie kremu czekoladowego, albo po wystudzeniu w lodówce jako mus, jak twarde nadzienie w pralinkach.
Lekki krem czekoladowy
Składniki (na 4 małe porcje):
Przygotowanie:
Deser można zjeść zarówno zaraz po zrobieniu w formie kremu czekoladowego, albo po wystudzeniu w lodówce jako mus, jak twarde nadzienie w pralinkach.
Lekki krem czekoladowy
Składniki (na 4 małe porcje):
- 190 g gorzkiej czekolady
- 170 g jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Robilam podobny ale z Bieluchem :)
OdpowiedzUsuńSuper :) A jogurt mogę dodać od razu do takiej gorącej czekolady, czy poczekać aż obniży temperaturę?
OdpowiedzUsuńlepiej troszkę odczekać, ale to kwestia 1-2 minuty
UsuńAkurat czegoś takiego ostatnio szukałam, także na pewno wypróbuję! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie kremy :3 świetnie zastępują mi uwielbianą czekoladę :)
OdpowiedzUsuńOjejku, idealny! Na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie. Ciekawe jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńI na co komu nutella? ;)
OdpowiedzUsuńOo dodam jeszcze orzechy laskowe i bedzie pyszka☺
OdpowiedzUsuńWyglada pysznie :D
OdpowiedzUsuńŚwietny krem. Mniam. mniam.
OdpowiedzUsuń