Ja bez mięsa mogę żyć, mój facet rzadko uznaje za obiad taki posiłek. Nadrabiam więc mięsne zaległości kiedy przyjeżdża. Co najlepsze to nigdy nie jest zwykły kotlet, czy kurczak z ryżem, a często to fantazyjne roladki. Ja jestem w tym kiepska - zawinąć tak, żeby farsz został w środku i tak, żeby się to wszystko kupy trzymało, dlatego nawet się za to nie zabieram. W jedną niedzielę ukochany oznajmił tylko, że ma pomysł na roladkę i po niedługim czasie jedliśmy pyszny obiad.
Rolada wieprzowa z farszem
Składniki:
Przygotowanie:
Rolada wieprzowa z farszem
Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- 180 g różyczek brokuła
- 60 g fety
- trochę sera camembert
- pieprz
Przygotowanie:
- Brokuła ugotować; odcedzić. Połączyć z fetą i zblendować. Camemberta pokroić na małe kawałki i dodać do masy, przyprawić pieprzem i wymieszać.
- Polędwiczkę naciąć wzdłuż włókien i lekko rozklepać (żeby wyglądała jak na zdjęciu poniżej)
- Na polędwiczkę nałożyć farsz, zwinąć w roladę i związać dratwą lub nićmi. Obsmażyć na oleju z każdej strony i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut.
baaardzo, baaaardzo bym taką roladkę zjadła... nie zostało Wam coś z obiadu? :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :))
OdpowiedzUsuń