Puree z kasztanów jest dość specyficzne. Wypieki z nim sprawiają wrażenie ciężkich. Tak jak śniadaniowe placuszki (przepis). Były pulchne i ciężkie, ale dokładnie takie jakie uwielbiam. Właściwie mogłabym uznać, że były to jedne z lepszych placków śniadaniowych, na które umieściłam tutaj przepis. Te ciastka są podobne. Wyglądają może na kruche, ale trudno nazwać je kruchymi, są zbite, mięsiste i ciężkie. Myślę, że z pewnością znajdą swoich zwolenników. Mi smakowały, zwłaszcza w duecie z dżemem.
Bezglutenowe ciasteczka kasztanowe
Składniki:
Bezglutenowe ciasteczka kasztanowe
Składniki:
- 200 g puree z kasztanów przepis
- 2 jajka
- 4 łyżki brązowego cukru lub więcej według uznania
- 15 g płatków migdałów
- 150 g mąki z ciecierzycy
Przygotowanie:
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, na pewno przetestuję i przy okazji posmakuję puree, zwłaszcza, że nie miałem okazji jeść kasztanów. :)
OdpowiedzUsuńupiekłam moje stare kasztany i niestety wylądowały w koszu- jednak wszystko ma swój termin i roczne kasztany nie zdają egzaminu ale nie zraziłam się i na pewno kupię jeszcze ale tym razem upiekę od razu:) mi też się wydaje że to ciężkie wypieki ale co z mąką kasztanową- próbowałaś? ciekawe czy daje podobny efekt jak puree.
OdpowiedzUsuń