17.2.21

Omlet z łososiem i camembertem

 Po tym czy śniadanie jest na słodko czy wytrawne od razu wiadomo kto je przygotował. Ja jestem zdecydowanie fanem słodkich wersji i ciężko wymyślić mi coś innego, w wersji wytrawnej niż kanapki. Nie trudno więc zgadnąć, że omlet przygotował mąż.  A patrząc na dodatki można słusznie stwierdzić, że to sycąca opcja, polecam szczególnie na poranny głód. 


Omlet z łososiem i camembertem

Składniki (1 porcja):

  • 2 jajka
  • 2 plasterki wędzonego łososia 
  • 2 plastry camembert
  • 1 różyczki surowego brokuła
  • 1 łyżeczka masła 
Przygotowanie:
  1. Jajka wbić do miski i rozmieszać. Dodać startego brokuła 
  2. Na patelni roztopić masło, wlać masę jajeczną i smażyć na niewielkim ogniu pod przykryciem. 
  3. Kiedy dół będzie ścięty, na jednej połowie ułożyć łososia i camemberta,  przykryć drugą połówką omleta. Potrzymać na patelni do rozpuszczenia sera   

Wartość odżywcza dla 1 porcji, 245g
Kalorie: 411
B: 30,69
T: 31,16
W: 3,30


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP