Po tym czy śniadanie jest na słodko czy wytrawne od razu wiadomo kto je przygotował. Ja jestem zdecydowanie fanem słodkich wersji i ciężko wymyślić mi coś innego, w wersji wytrawnej niż kanapki. Nie trudno więc zgadnąć, że omlet przygotował mąż. A patrząc na dodatki można słusznie stwierdzić, że to sycąca opcja, polecam szczególnie na poranny głód.
Omlet z łososiem i camembertem
Składniki (1 porcja):
- 2 jajka
- 2 plasterki wędzonego łososia
- 2 plastry camembert
- 1 różyczki surowego brokuła
- 1 łyżeczka masła
Przygotowanie:
- Jajka wbić do miski i rozmieszać. Dodać startego brokuła
- Na patelni roztopić masło, wlać masę jajeczną i smażyć na niewielkim ogniu pod przykryciem.
- Kiedy dół będzie ścięty, na jednej połowie ułożyć łososia i camemberta, przykryć drugą połówką omleta. Potrzymać na patelni do rozpuszczenia sera
Wartość odżywcza dla 1 porcji, 245g
Kalorie: 411
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.