Jestem wielką fanką awokado i aż dziw bierze, że tak go tutaj mało. Zresztą podobnie sprawa ma się z truskawkami, które najlepiej smakują po prostu solo.
Tym razem jednak postanowiłam połączyć awokado z jajkiem i rukolą. Wszystkie te trzy składniki to pozostałości po świętach - tak nadal walczę z tym co zwiozłam od rodziców.
Pasta z awokado i jajka
Składniki:
Tym razem jednak postanowiłam połączyć awokado z jajkiem i rukolą. Wszystkie te trzy składniki to pozostałości po świętach - tak nadal walczę z tym co zwiozłam od rodziców.
Pasta z awokado i jajka
Składniki:
- pół awokado
- 1 jajko ugotowane na twardo
- kilka liści rukoli
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Awokado obrać ze skóry, pokroić na mniejsze kawałki i zmiażdżyć widelcem.
- Jajko zetrzeć na małych okach tarki. Dodać rukolę, jogurt naturalny, przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać.
Uwielbiam takie pasty z awokado.
OdpowiedzUsuńFajną pastę wymyśliłaś:)
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie ;)
OdpowiedzUsuńzdjęcia cuuudoo!! :D
OdpowiedzUsuńdla mnie bomba <3
Dołączam do fanklubu awokado :)
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie spróbować takich połączeń :)
OdpowiedzUsuńmoże to być dobre,ale z bardzo dojrzałym awokado-tak sądzę,muszę sprawdzić ;) ja też lubię awokado u mnie zawsze w domu na stanie jest ;)
OdpowiedzUsuńAż mi ślinka pociekła :P
OdpowiedzUsuńhttp://fitdevangel.blogspot.com/
mniamm uwielbiam pasty z avocado :)
OdpowiedzUsuń