19.10.14

Mus czekoladowy z serka wiejskiego

Szybkie desery to jedyne na co teraz mnie stać. No prócz jeszcze kilku innych, szybkich dodatków do obiadów, czy śniadań jak najszybszych. W sumie nie wiem czy w weekend o 11 to jeszcze śniadanie, czy już wczesny obiad. Wygląda na to, że mój organizm bardzo potrzebuje snu i stara się nadrobić cały tydzień przez te 2 dni weekendu. 



Mus czekoladowy z serka wiejskiego

Składniki (na 1 porcję):
  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • 1 gruszka
  • pół łyżeczki cynamonu
  • pół łyżeczki masła
  • pasek gorzkiej czekolady 
Przygotowanie:
  1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  2. Dodać do serka wiejskiego i zblendować na gładką masę.
  3. Gruszkę pokroić w małą kostkę i lekko poddusić na maśle z dodatkiem cynamonu.
  4. Na dno szklanki wyłożyć gruszki, na to mus i znów gruszki.
*w razie potrzeby/ochoty mus można dosłodzić. 



Wariacje z gruszką

6 komentarzy:

  1. taki mus w połączeniu z duszoną, aromatyczną gruszką musiał stanowić idealny deser!

    OdpowiedzUsuń
  2. kocham serek, wiele razy już wykorzystywałam go do deserów.. mniam! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo, bardzo ciekawy pomysł. myślę, że sprawdzi się zarówno na deser jak i na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To może być całkiem niezłe:)

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Top Blogi
TOP