23.2.16

Jaglane brownie FIT

W końcu i ja zrobiłam jaglane brownie. Kolejna fajna przekąska do pracy. Od kakao ciasto wręcz czarne jak węgiel. Nie dajcie się zmylić, nic nie przypaliłam :) Wyszło trochę cienkie, ale zawsze możecie użyć mniejszej formy na ciasto a będzie takie jak chcecie.
Przy brownie inspirowałam się tym przepisem: kaszomania




Jaglane brownie:

Składniki (blacha 23x33cm)
  • 150 g suchej kaszy jaglanej
  • 2 jajka
  • 50 g kakao
  • 6 sporych łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki miodu lub więcej według upodobań
  • 4 łyżki oleju

Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną przepłukać wrzątkiem. Zalać 1,5 szklanki wody i gotować na niewielkim ogniu. Kiedy kasza wchłonie wodę wyłączyć i ostudzić. 
  2. Piekarnik rozgrzać do 180*
  3. Do kaszy dodać resztę składników i zblendować.
  4. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 50 minut


8 komentarzy:

  1. Wygladają apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam wypieki z kaszy, a brownie to już w ogóle :D wygląda pysznie! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda apetycznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O proszę coś dla mnie. Wszystko co przypomina czekoladę jest na tak. A jak jeszcze dietetyczne to tym bardziej :D

    OdpowiedzUsuń
  5. hehe wygląda na to, że znowu brownie zmajstruję:) nadal nie mogę się nadziwić, że kasza jaglana jest tak uniwersalna! nadaje się do wszystkiego!

    OdpowiedzUsuń
  6. Jeśli to jest czekoladowe (a jest) to lubię/jem/robię -niepotrzebnie skreślić.

    OdpowiedzUsuń
  7. Anonimowy8/29/2016

    Ile to moze mieć kcal? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. niestety nie wiem. musisz sobie wrzucić składniki w jakiś kalkulator kalorii.

      Usuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Top Blogi
TOP