5.7.12

Ameryki nie odkryję kiedy powiem, że obok orzeźwiających, owocowych sorbetów na takie upały jakie nam towarzyszą najlepiej nadaje się zimny koktajl, prosto z lodówki. Połączenie smaków też nie wpisuje się na listę nowości bo to po prostu sprawdzone połączenie banana i truskawek. A żeby było bardziej orzeźwiająco niż słodko to dodatkowo łyżka soku z cytryny. Jak w wielu przypadkach, tak i tym razem - prostota bywa najlepsza. 
Najlepiej smakuje po pieszym powrocie z pracy kiedy policzki płoną ze zmęczenia i skwaru.


Koktajl truskawkowo-bananowy


Składniki

  • 200g truskawek
  • pół niedużego banana
  • łyżka soku z cytryny
  • 1 płaska łyżka cukru
  • 400g kefiru naturalnego



Przygotowanie

  1. do miksera wrzucić wcześniej umyte truskawki pozbawione szypułek, pokrojonego banana, dodać cukier i sok z cytryny. Zalać kefirem. Całość zmiksować.
  2. Podawać schłodzone. 


1 komentarz:

  1. A to TEN lekki brzusio się został członkiem mojego bloga. :) Fajnie, że zaczęłaś sobbie blogować i to o smacznym, lekkim jedzeniu! :) Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP